تصویر شاخص نیسان جی تی آر تیونینگ شده

گام سوم برای تیونینگ خودرو

این مطلب را به اشتراک بگذارید

در نوشته‌ی قبلی به دسته‌بندی نمونه‌های رایج دستکاری و ارتقاء اتومبیل پرداختیم. برویم سراغ قدم بعدی…

گام سوم برای تیونینگ خودرو: بدانید که چه می‌خواهید

واضح است که مهم‌ترین گام برای تیونینگ، داشتن یک خودروی مناسب است، با پاسخ دادن به سوالات زیر و کمی تحقیق، برای شما روشن خواهد شد که باید به دنبال کدام برند و مدل باشید.

بودجه‌ی من چقدر است؟

اولین و مهم‌ترین سوال که حد فعلی شما را در خرید و دست‌کاری اتومبیل روشن می‌کند. در واقع قدرت بیشتر رابطه‌ی مستقیمی با دلار بیشتر دارد. توجه داشته باشید که هیچوقت کل بودجه‌ی خود را صرف این‌کار نکنید و برای آن حد‌و‌مرزی در نظر بگیرید.

سطح توانایی‌های من؟

متاسفانه رانندگی حرفه‌ای با لایی کشیدن‌های متمادی و پرسرعت راندن تعریف نمی‌شود و همینطور الفبای رانندگی با یک خودروی دیفرانسیل جلو یا عقب پرقدرت به‌کلی با نمونه‌های استاندارد متفاوت است! قبل از انجام این اعمال سعی کنید که شانس رانندگی با یک خودروی پرقدرت را داشته باشید، در غیر اینصورت راندن یک خودروی دیفرانسیل عقبِ استاندارد، در زمان یخ‌زدگی زمین تلاش خوبی است! در صورت عدم توانایی، شرکت در کلاس‌های آموزش رانندگی حرفه‌ای گزینه‌ی مناسبی است.

این مقاله حتماً به کارتان می‌آید: قوانین پایه برای تیونینگ خودرو

هدف من از آماده‌سازی؟

پاسخ به این سوال درب‌های روشن جدیدی را به روی شما می‌گشاید، آیا هدف شما از تیونینگ خودرو فقط کل‌کل‌های خیابانی یا به نوعی دورگیری روانِ خودرو در سطح شهر است؟ در صورتی که پاسخ مثبت است معمولا استهلاک و مصرف بنزین در خودروهای تیونینگ شده‌ی شهری مورد توجه قرار می‌گیرند، قدرت بیشتر همیشه تابعی از افزایش مصرف بنزین و استهلاک است، این دو پارامتر برای شما تا چه اندازه اهمیت دارد؟ در صورتی که هدف شما آماده‌سازی خودرو برای شرکت در مسابقات است و با بودجه‌ی شما هم‌خوانی دارد، حال سوالات دیگری مطرح می‌شود.

تصویری از مسابقات دریفت
تصویری از مسابقات دریفت

در چه سبک مسابقاتی شرکت می‌کنم؟

در ایران مسابقات خودرویی فعلا در زمینه‌های شتاب مستقیم ۴۰۰ متر یا درگ، مسابقات دریفت یا سُر دادن خودرو همراه با کنترل کامل، مسابقات سرعت در پیست، مسابقات رالی، مسابقات خارج از جاده یا Off Road برگزار می‌شود. مشخص است که یک خودروی شاسی بلند که مناسب آفرود است در مسابقات سرعت کارایی خاصی ندارد و بلعکس، خودرویی که به صورت تخصصی برای یک سبک مشخص آماده‌سازی بشود، نتیجه‌ی بهتری را عاید شما خواهد کرد.

هدف کسب چه رتبه‌ای و در چه رده‌ای است؟

فدراسیون اتومبیلرانی ایران، رده‌ها و کلاس‌های مختلفی را برطبق مشخصات خودرویی برای مسابقات مختلف تدارک دیده است، بعد از مطالعه، کلاس را انتخاب کنید و برای کسب رتبه‌ی موردنظر تلاش کنید. دقت داشته باشید که الزاما داشتن یک خودروی قوی‌تر نسبت به سایر شرکت‌کنندگان دلیلی بر کسب مقام نیست.

قوانین مسابقه چیست؟

قوانین اعلام شده برای آن مسابقه را به صورت موشکافانه بررسی کنید، که مبادا به خاطر نقض یک قانون، خودروی شما بعد از صرف این‌همه زمان و هزینه از مسابقات باز بماند.

با داشتن جواب این سوالات، تقریبا به خودرویی که بایستی خریداری شود نزدیک شده‌اید، حال نوبت شماست که تحقیق کنید و دوباره تحقیق کنید تا ماشین مورد‌نظرتان را به درستی پیدا کنید، شاید آن خودرو همانی باشد که شما هم‌اکنون صاحب آن هستید.


این مطلب را به اشتراک بگذارید

3 دیدگاه دربارهٔ «گام سوم برای تیونینگ خودرو»

  1. مثل همیشه عالی و مفید بود متشکرم
    کاش یکمی هم درمورد توحم تیونینگ صحبت کنی..
    مثل منبع اگروز اسپرت با خوابوندن ک صاحبانشون فک میکنن تقویت کردن و خیلی بهتر شتاب میگیره ماشینشون..

  2. سلام وقت بخیر
    ما(دانشگاه گروه صنعتی گلرنگ) برای طح مسابقه تیونینگ نیاز به راهنمایی داریم ممنون میشم با ما در ارتباط باشید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This will close in 0 seconds

پیمایش به بالا