تصویر شاخص نشستن به صورت صحیح

چگونه ارگونومی مناسبی در پشت فرمان داشته باشیم

این مطلب را به اشتراک بگذارید

موسسات آموزش رانندگی تنها به آموزش قوانین و اصول اولیه‌ی رانندگی بسنده می کنند. بعد از موفقیت در اخذ گواهینامه، فرد در  پشت‌فرمان بر طبق شرایط شروع به کسب تجربه می‌کند. بعضی از این تجربیات را رانندگان کهنه‌کار در اختیار دارند ولی از بیان آن‌ها برای افراد تازه‌کار عاجزند، چرا که بیش‌تر آن‌ها در ضمیرناخود‌آگاه ایشان ضبط شده است. گاه بدست آوردن این تجربیات برای افراد به معنای جان آن‌ها تمام خواهد شد. در این قسمت با آموزش قرارگرفتن صحیح در پشت‌فرمان همراه کارنوتر باشید.

بیشتر رانندگان به صورت صحیح در پشت فرمان قرار نمی‌گیرند. درست نشستن باعث تسلط بیشتر به خودرو و راه، از بین رفتن دردهای کمر و مفصل و کاهش آسیب‌های جانی ناشی از تصادفات می‌شود.

لباس مناسب بپوشید

لباسی را انتخاب کنید که آزادی و سرعت عمل شما را خدشه‌دار نکند. پوشیدن کت‌های ضخیم در فصل زمستان، پوشیدن کفش های پاشنه‌بلند یا بوت مناسب نیست. ضخامت زیره‌ی کفش شما باید به گونه‌ای باشد که حس پدال‌ها را به کف‌پا منتقل کند.

در موقعیت صحیح بشینید

بعد از قرارگیری بر روی صندلی پشت خود را تا جای ممکن به پشتی صندلی بچسبانید. کتف‌ها، کمر، باسن همگی در یک راستا قرار گرفته باشند. درست در مقابل فرمان و پدال‌ها قرار بگیرید و از کج نشستن و تکیه دادن به درب و کنسول وسط خودداری کنید.

فاصله‌ی طولی صندلی

تمام صندلی‌ها در فاصله طولی قابل تنظیم هستند. پدال‌ها را با هر دو پا تا انتها فشار دهید، این عمل باید به راحتی و بدون اینکه باسن شما از پشتی صندلی فاصله بگیرد انجام شود، در این حالت باید زاویه‌ی زانوها در حدود ۱۲۰ درجه باشد، در غیر این‌صورت فاصله طولی را به صورت درست تنظیم کنید.

مقاله مرتبط: چرا تصادف می‌کنیم؟

پشتیِ صندلی را تنظیم کنید

بهترین زاویه بین ۹۵ تا ۱۱۰ درجه است. در این زوایا در هنگام تصادفات، بهترین حمایت از کمربند‌ایمنی را در کنار بهترین فاصله برای باز شدن ایربگ‌ خواهید داشت، علاوه بر این تسلط بیشتری به سطح راه‌ها و خودرو خواهید داشت.

ارتفاع فرمان

امروزه‌ها بیشتر خودرو‌ها قابلیت تنظیم ارتفاع غربیلک‌فرمان را به صورت برقی یا دستی دارند. ارتفاع آن باید به شکلی باشد که خواندن درجات به سهولت و بدون تکان دادن سر انجام بپذیرد. با گرفتن فرمان در حالت ۹ و ۱۵ دقیقه کف دستان شما باید کمی پایین‌تر از شانه‌ها باشد.

فرمان را در عمق تنظیم کنید

اگر ماشین شما چنین قابلیتی دارد پس دست‌به‌کار شوید. عمق فرمان را تا جایی که زاویه آرنج‌های شما در حدود ۱۲۰ درجه باشد تنظیم کنید. فاصله‌ی مرکز غربیلک فرمان با جناغ سینه باید حداقل ۳۰ و حداکثر ۴۵ سانتی‌متر باشد.

ارتفاع صندلی

ارتفاع صندلی باید به گونه‌ای باشد که از سر تا سقف حداقل ۵ انگشت فاصله باشد و به اطراف خود بهترین دید را داشته باشید.

ergonomic-tips-for-driving (2)

 

مقاله مرتبط: آیا تنظیمِ صحیح آینه‌ها را می‌دانید؟ 

 

پشت‌سری صندلی را میران کنید

فاصله پشت‌سری صندلی تا سر شخص نباید بیشتر از ۲ الی ۳ سانتی‌متر باشد چرا که بیشتر از این مقدار خطر شلاق‌زدن به گردن در تصادفات شایع است. اگر پشت‌سری در فاصله طولی تنظیم نمی‌شود باید با تنظیم پشتی‌ِ صندلی جبران شود. برای تنظیم ارتفاع، در قسمتی که پشت‌سری بیشترین مقدار برآمدگی را دارد باید همراستا با خط چشم باشد.

کمربند ایمنی را ببندید

ارتفاع کمربند ایمنی باید کمی بالاتر از شانه ها باشد، اگر از روی گردن یا استخوان ترقوه عبور می‌کند، موقعیت آن بالا است و ممکن است در سوانح باعث شکستن گردن بشود و اگر از زیر بغل عبور می‌کند در هنگام تصادف از شما حمایت نمی‌کند پس آن‌را درست میزان کنید.

 


این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This will close in 0 seconds

پیمایش به بالا