تصویر شاخص گام دوم تیونینگ خودرو

گام دوم برای تیونینگ خودرو

این مطلب را به اشتراک بگذارید

در قسمت اول یاد گرفتیم که چگونه یک خودرو را برای تیونینگِ فنی آماده کنیم، ممکن است تیونینگ برای افراد تازه وارد، تنها به دستکاری در ارتفاع خودرو یا تغییر در رینگ‌ولاستیک و دودی کردن شیشه‌ها ختم بشود.

اما تیونینگ شاخه‌های دیگری هم دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

گام دوم برای تیونینگ خودرو: زمینه‌ی مورد علاقه‌ی خود را پیدا کنید

ظاهری و رفاهی

اضافه‌کردن آپشن‌ها و امکانات خودرو

اگر بشود این دست تغییرات را تیونینگ نام برد، در حال حاضر پرطرفدارترین شاخه در ایران به شمار می‌رود. باید در نظر داشته باشید که متاسفانه هزینه‌ی اضافه کردن آپشن‌ها در هنگام فروش خودرو به جیب شما باز نمی‌گردد.

سیستم صوتی

تقویت سیستم صوتی راه‌کارهای متفاوتی دارد و در سطوح مختلف قابل انجام است.

Tuning Step2 (1)

تغییرات در بدنه

تعویض چراغ‌ها، جای‌گذاری یک باله بر روی صندوق، بکارگیری انواع برچسب‌های بدنه، تعویض رینگ و لاستیک، جای‌گذاری نئون در زیر خودرو، استفاده از زیرسپری‌ها و رکاب و در نهایت تعویض سپرهای عقب و جلو با نمونه‌های دیگر و تعویض کاپوت‌ها و کاهش ارتفاع به شکلی که در عملکرد خودرو تاثیرگذار نباشد، همگی نمونه‌های از این قبیل هستند.

تغییرات در کابین

تعویض صندلی‌‌ها و فرمان، استفاده از پوشش چرم یا جیر برای رودری‌ها یا پوشش داخلیِ سقف و ستون‌ها، تغییر در اهرم ترمز دستی و دسته دنده، استفاده از پدال‌های آلومنیومی، دستکاری در نورپردازی داخلی خودرو، تغییر در شکل نشانگرها و…

زیباسازیِ زیر درب موتور رنگ کردن قسمت‌هایی از موتور و استفاده از برچسب‌ها و…

واضح است که برای انجام تمامی موارد بالا (به غیر از مورد دوم) به تخصص خاصی نیاز نیست و صرفاً باید کمی خوش سلیقه بود!

دستکاری فنی

بهینه‌سازی پیشرانه و مجموعه‌ی انتقال قدرت

علم تیونینگ موتور به وسعت یک دنیاست، برای علاقه‌مندان به این شاخه آشنایی کامل با سازوکار مولد نیرو و انتقال نیرو و برق خودرو توصیه می‌شود.

دستکاری مفید در این مجموعه (برخلاف جو حاکم بر کشور ما) به صورت سلیقه‌ای نیست و تنها از طریق مطالعه و تحقیق و پرسش از افراد آگاه و محاسبات فراوان و کسب تجربه صورت می‌گیرد.

Tuning Step2 (2)

بهینه‌سازی‌ مجموعه‌ی تعلیق، ترمز، لاستیک

تقویت مجموعه‌ی سیستم ترمز و تعلیق خودرو در کنار افزایش قدرت الزامی است. رانندگی با یک ماشین قدرتمند بدون ترمز مناسب و با حداقل قابلیت‌ها در پیچیدن قطعا عذاب‌آور است و برای ایمنی و سلامت سرنشینان مخاطره‌آمیز خواهد بود.

برای شروع بهتر است با انواع سیستم‌های تعلیق و نحوه کارکرد آن‌ها آشنایی پیدا کنید. بهینه‌سازیِ تعلیق فقط کاهش ارتفاع و یا تغییر در غلظت کمک‌فنرها نیست و برای تغییرات اصولی، مطالعه‌ی کُتب‌ای که در این رشته به تحریر درآمده‌اند توصیه می‌شود.

علم طراحی موتور و بهسازی آن هر روز پیشرفت و تغییراتِ بیشتری را تجربه می کند، به گونه‌ای که گرفتن ۱۰۰ اسب‌بخار قدرت به ازای هر لیتر حجم موتور از یک پیشرانه‌ی دورن‌سوزِ بنزینی که تا دهه‌ی گذشته فقط در انحصار خودروهای سوپراسپرت بود، امروزه چیز عجیبی نیست و گاها در یک خودروی شهری هم مشاهده می‌شود!

در نوشته‌ی بعدی یعنی گام سوم برای تیونینگ خودرو در مورد هدف‌گذاری و بودجه‌بندی برای تیونینگ خودرو مورد علاقه‌تان گفته‌ام. مطالعه این نوشته را هم از دست ندهید.


این مطلب را به اشتراک بگذارید

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانال یوتیوب کارنوتر رو دیدید؟

سلام به همه!

من خودروهای داخلی رو تست می‌کنم.

ویدئوهای جذاب این بررسی‌ها رو در کانال یوتیوب کارنوتر تماشا کنید.

This will close in 0 seconds