تصویر شاخص لیفان ۶۲۰

بررسی لیفان ۶۲۰ با موتور تویوتا

این مطلب را به اشتراک بگذارید

زمانی که ایران‌ناسیونال شکل گرفت چین حتی در تولید دوچرخه هم ناموفق بود، ولی آن زمان دیگر گذشته و خودروسازان چینی در حال به دست‌گرفتن بازار خودرو در ایران و در آینده‌ای نه چندان دور در این کره‌ی خاکی هستند. تولید کننده‌ای که چند‌ماهی از دو رقمی شدن چرخه‌ی فعالیتش در زمینه‌ی ساخت و تولید اتومبیلِ سواری نمی‌گذرد، حال با چند مدل در بازار حضور موثر دارد. این پیشرفت دور از انتظار چینی‌ها را باید در پشتکار زیاد، هدفمند بودن، نداشتن غرور، میل شدید به یادگیری جستجو کرد.

Lifan620 (2)

مونتاژ کار داخلی، اما در نبود موارد گفته شده چاره‌ای به جز متوسل شدن به خودروسازان چینی برای ادامه‌ی بقاء ندارد. کرمان‌خودرو بعد از عرضه‌ی ناموفق لیفان مدل ۵۲۰ و جک مدل J3، دست به مونتاژ لیفان مدل ۶۲۰ زد. این خودرو ابتدا با موتور ۱.۶ لیتری ساخت ‌ب‌ام‌و و مینی به کارزار آمد و چندی بعد موتور ۱.۸ لیتری هم به آن تزریق شد. در نمای بیرونی، قسمت جلوی آن شباهت بی‌اندازه‌ای به ب‌ام‌و E90 دارد، در عقب شبیه به تویوتا‌ کمری و کرولای پیشین، و در پهلو همان تویوتا کرولای ۳ نسل پیش با یک خط‌کمر اضافه است، البته کپی برداری از کرولا در جای‌جای این ماشین تعجبی هم ندارد، چرا که لیفان ۶۲۰ بر پایه‌ی پلاتفرم نسل نهم کرولا ساخته شده‌ است!

Lifan620 (7)

هنگامی که درون خودرو قرار می‌گیرید در نگاه اول، کیفیت پایین قطعات داخلی آن جلب توجه می کنند، ولی بعد از گذشت دقایقی این اتومبیل برگ برنده‌اش را رو خواهد کرد، و آن هم امکانات مطلوبش در این رنج قیمت است. داشبورد که کپی ناقصی از ب‌ام‌و است، در مرکز به صورت استاندارد با یک صفحه‌ی لمسی LCD تجهیز شده است، که علاوه بر قابلیت پخش موزیک و ویدئو و مسیر‌یابی، در هنگام دنده عقب رفتن با همکاری دوربین نصب شده در عقب، به کمک راننده می‌آید. کیلومتر‌شمار تا ۲۲۰ شماره‌گذاری شده است و مابقی اطلاعات ضروری در صفحه‌ی کناری آن به نمایش در می‌آیند.

Lifan620 (6)

از حیث فضای داخلی، جای‌پا و زانوها در عقب وجلو مطلوب است، ولی فضای سر برای افراد قد‌بلند بخصوص در ردیف‌ جلو بدلیل فضای اشغال شده توسط سانروف، محدود است. بعد از قرارگیری بر پشت فرمان، شباهت بی‌نظیر طرح غربیلک با فرمان مرسدس ML شما را متعجب می‌سازد و خود را در جایگاهی مرتفع‌تر از یک سواری کامپکت احساس می‌کنید، بعد از قرار‌دادن اهرم تعویض‌دنده‌ی بی‌کیفیت در دنده‌ی یک و فشردنِ کلاچ سفت و سخت ‌آن، خودرو شروع به حرکت می‌کند. سواری آن برای یک خانواده ایده‌آل است، گاهی صدای کوبش کمک‌های عقب در دست‌اندازها به گوش می‌رسد، ولی تعلیقِ لیفان بیشتر آن‌ها را هضم می‌کند.

Lifan620 (3)

در هنگام رانندگی در دورهای پایین همه چیز عادی است و چیز عجیب و غریبی به چشم نمی‌آید، ولی به محض تخت‌گاز کردن و بعد از مدت کوتاهی تاخیر در مجموعه‌ی “دریچه گاز برقی” آن روی سکه پدیدار می‌شود. به راستی که این خودروی ۱۱۵۵ کیلوگرمی، شتاب رضایت بخشی را در کلاس خود به راکب هدیه می‌کند. پیشرانه‌ی آن که فقط بر روی نمونه‌ی مونتاژ ایرانی نصب می‌شود، دارای زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها است و شباهتِ فنی بسیار زیادی به مدل ZZ1 تویوتا دارد، که دارای ۱۳۱ اسب‌بخار در دور ۶۰۰۰ و ۱۶۰ نیوتن‌متر گشتاور در دور ۴۲۰۰ است.

Lifan620 (4)

در پیچ‌ها لیفان ۶۲۰ تمایل زیادی به بیش‌فرمانی دارد، که از مهم‌ترین دلایل آن می‌توان به لاستیک‌های فابریک با کیفیت پایین و فاصله‌ی زیاد بین گلگیر و لاستیک آن اشاره کرد. یک موتور نسبتا قوی، نیاز به یک مجموعه‌ی ترمز مناسب هم دارد که در این زمینه لیفان با سیستم ترمز دیسکی در عقب و جلو از عهده‌ی آن برخواهد آمد. این خودرو در این شش سالی که عرضه‌ی جهانی می شود، نسبت به مدل‌های گذشته‌ی لیفان دارای خرابی‌ها و مشکلات کمتری است.

Lifan620 (5)

تلاش آن‌ها در زمینه‌ی تولید یک خودروی خانوادگی با قیمت معقول و امکانات مناسب کاملا ستودنی است. زمانی بود که ژاپنی‌ها تاج و تخت رقابت را از دست آمریکایی‌ها و آلمانی‌ها ربودند، زمان حال متعلق به کره‌ای‌هاست و در مورد آینده شاید نوبت به چینی‌ها برسد، چرا که پیشرفت آن‌ها در تمامی صنایع اگر از سرعت نور بیشتر نباشد کمتر نیست! به هر جهت لیفان ۶۲۰ با موتور ۱.۸ لیتری، در کنار تمام کم و کاستی‌هایی که دارد با رنج قیمتی ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان انتخاب شایسته‌ای در برابر رقبای داخلی‌اش به شمار می‌رود.


این مطلب را به اشتراک بگذارید

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانال یوتیوب کارنوتر رو دیدید؟

سلام به همه!

من خودروهای داخلی رو تست می‌کنم.

ویدئوهای جذاب این بررسی‌ها رو در کانال یوتیوب کارنوتر تماشا کنید.

This will close in 0 seconds