تصویر شاخص تعویض رینگ و لاستیک پنچر

چگونه رینگ و لاستیک پنچر شده را تعویض کنیم

این مطلب را به اشتراک بگذارید

بدون شک ساده‌ترین عمل در زمینه نگهداری و سرویس خودرو، تعویض لاستیک پنچر شده با لاستیک زاپاس است، ولی دانستن چگونگی انجامِ این کار پیش‌پا افتاده از قبل، مطمئنا برای راننده‌ی خودرو در شرایط اضطراری، آسودگیِ خیال و سرعت عمل بیشتری را به ارمغان خواهد آورد.

قبل از هر چیز از شما دعوت می‌کنم کانال یوتوب کارنوتر را مشترک شوید. در کانال یوتوب کارنوتر در مورد شناخت قطعات خودرو، نگهداری و تعمیر ماشین به زبان ساده محتوای ویدئویی تولید می‌کنم، که قطعا به کار شما خواهد آمد. 🙂

نگهداری صحیح از لاستیک زاپاس

فشار بادِ لاستیک زاپاس را در صورت سلامت آن هر ۶ ماه یکبار کنترل کنید. لاستیک زاپاس را بسته به تاریخ تولید، هر ۳ سال یکبار تعویض کنید.

از لاستیک‌های دست دوم و یا لاستیک با کارکرد بالا برای استفاده به عنوان زاپاس خودداری کنید.

تمیز بودنِ لاستیک زاپاس و محیط قرارگیری آن بر طول عمر آن می‌افزاید. در صورتی که لاستیک زاپاس در صندوق عقب قرار دارد از قراردادن طولانی مدتِ بارهای سنگین وزن بر روی آن خودداری نمایید.

چگونگی تعویض

برای تعویض لاستیک پنچر شده با لاستیک زاپاس نیاز به جک و میل‌رابط و مثلث خطر و آچار چرخ و البته لاستیک جایگزین دارید.

یک خودروی صفر کیلومتر معمولا تمامی موارد ذکر شده را با خود به همراه دارد، محل قرارگیری لاستیک زاپاس برای خودروهای موتورجلو معمولا در صندوق عقب یا پشت سپر عقب است.

در ابتدا در صاف‌ترین و مطمئن‌ترین مکانِ ممکن توقف کنید، هر دو محور خودرو باید تراز باشند و  اتومبیل در پستی و بلندی قرار نگرفته باشد.

ابتدا دستی را بکشید و فلاشر را روشن کنید و مثلث خطر را در فاصله‌ی چند ده متری از خودرو قرار دهید، میزان این فاصله را بسته به سرعت خودروهای عبوری و پهنای راه یا جاده و روشن یا تاریک بودن هوا تعیین کنید.

مقاله مرتبط: چگونه فیلتر بنزین پراید را تعویض کنیم؟

اتصال صحیح جک و میل‌رابط
اتصال صحیح جک و میل‌رابط

به سمت ماشین خود برگردید، پشت لاستیک‌های محوری را که تایرهای آن سالمند با تکه‌ای چوب یا سنگ مهار کنید و جک و میل‌رابط و آچار چرخ و لاستیک زاپاس را از صندوق خارج کنید،

در صورتی که رینگ دارای قالپاق است آن‌را خارج کنید و به صورت ضربدری پیچ‌های رینگ را با آچار چرخ در حد دو دور شل کنید، اگر پیچ‌ها خیلی سفت هستند، با احتیاط از نیروی وزن خود استفاده کنید.

Tire Replacement (4)

جک را در زیر رکاب خودرو، در کمترین فاصله از چرخ پنچر شده قرار دهید و با میل رابط با چندین دور حرکت چرخشی لاستیک را در حد ۴ الی ۵ سانتی‌متر از سطح زمین جدا کنید.

حالا پیچ‌ها را از رینگ جدا کرده و با احتیاط و با کمک دو دست رینگ و لاستیک را از محل خود خارج کنید، در صورتی که از جای خود خارج نشد با کف دست در چند جای لاستیک ضربه بزنید.

لاستیک پنچر شده را برای جلوگیری از خطر احتمالی ناشی از سقوط خودرو در زیر ماشین جای‌گذاری کنید.

موقعیت صحیحِ قرارگیری جک و لاستیک در زیر خودرو
موقعیت صحیحِ قرارگیری جک و لاستیک در زیر خودرو

مراحل بستن رینگ و لاستیک زاپاس دقیقا عکس مراحل باز کردن آن است.

رینگ و لاستیک زاپاس را با احتیاط در محور خود قرار دهید. زمانی که جای‌پیچ‌های محور را با جای‌‌پیچ‌های رینگ منطبق کردید، بالاترین پیچ را بر روی جای خود ببندید و الی آخر.

رینگ و لاستیک پنچر شده را از زیر خودرو خارج کنید و جک را پایین بیاورید و پیچ‌ها را به صورت ضربدری سفت کنید.

لوازم را در جای خود قرار دهید و با خیال راحت به ادامه مسیر بپردازید! حتما لاستیک پنچر شده را در اولین فرصت پنچرگیری کنید.

پیچ‌ها را به مقدار توصیه شده سفت کنید.
پیچ‌ها را به مقدار توصیه شده سفت کنید

در ادامه بدانید در بیشترِ خودروهای جدید، رینگ و لاستیک زاپاس برای کاهش وزن اتومبیل با پهنای کمتری نسبت به لاستیک استاندارد عرضه شده است، در این‌صورت در اولین زمان نسبت به تعویض آن با رینگ و تایر استاندارد اقدام کنید.

البته در بعضی از آن‌ها رینگ و لاستیک زاپاس به کلی حذف گردیده است و به جای آن دارایِ لاستیک‌هایی با قابلیت حرکت در زمان پنچری، با سرعت و پیمایشی محدود هستند.

آیا مشکلی در این زمینه دارید؟ از فرم زیر سوال خود را مطرح کنید.


این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا